Szukamy i pytamy.
Po 1 primo: Niemcy ćwiczyli na podobnych obiektach atak na ZSSR a dokładniej na ufortyfikowaną Linię Mołotowa oraz Stalina zgrywając w jedno atak z powietrza, ostrzał artyleryjski i uderzenie piechoty.
Po 2 primo: w jakiś sposób saperzy też musieli ćwiczyć, żeby wiedzieć jak schrony budować,
Po 3 primo: do celów szkoleniowych dla Luftwaffe - np celność bombardować.
Uff... to wszystko co mi do głowy przyszło
Po 2 primo: w jakiś sposób saperzy też musieli ćwiczyć, żeby wiedzieć jak schrony budować,
Po 3 primo: do celów szkoleniowych dla Luftwaffe - np celność bombardować.
Uff... to wszystko co mi do głowy przyszło

Panowie i panie, w sobotę robimy inwentaryzację na Hucie/Krzyżówce; tamtejsze okopy przypominają te niemieckie, z załamaniami. Dlatego przypuszczam, że polskie umocnienia przerobili Niemcy. Żeby tego dowieść potrzebuje polską instrukcję saperską, obejmującą okres od lipca/sierpnia do wybuchu wojny 1939 roku. potrzebna mi tez 25 metrowa taśma miernicza-pożyczy ktoś?
Polka na erkaem i granaty... Orkiestra tusz!
Ok, zabiorę
Wydawało mi się, że w górach więcej śniegu niż w Krakowie stąd mając pewne doświadczenie w bieganiu po okopach w takich warunkach poczekałbym na lepsze. Ale skoro mówisz, że wszystko widać to wypada mi życzyć udanej wyprawy i pomóc skromnie przynosząc taśmy. Mam tylko nadzieje ich nie zapomnieć.... i sprawdzę jeszcze długości 

Pytanie do wszystkich cykających zdjęcia "naszych" schronów w Rudawie i Młynce: moglibyście kilka zdjęć każdego z obiektów w Rudawie i Młynce udostępnić na stronę internetową dla zagrniczniaków chcących trochę inaczej zwiedzać nasz kraj? Stronę prowadzi szwagierka, więc rodzina, więc dlatego się ośmielam prosić... 

Polka na erkaem i granaty... Orkiestra tusz!