Dowcipasy
Jeżeli dobrze zrozumiałem to zdjecia z premiery filmu Cirkus Chaplina.
Człowiek zniesie wszystko prócz jajka.
.............................................................
www.rawelin.org
www.facebook.com/dariusz.krzysztalowski/
www.rawelin.org

- Załączniki
-
- t_1291074298_by_fynfundcfancys_500_160.jpg (45.47 KiB) Przejrzano 17766 razy
-
- t_1273413167_by_oskarb1_116.jpg (29.68 KiB) Przejrzano 17766 razy
www.rawelin.org
www.rawelin.org
Jako stary zgred dochodzę do wniosku, że wkrótce część młodzieży będzie lokalizować Auschwitz gdzieś w okolicy wojen napoleońskich, a piece krematoryjne będą oglądane (a może już przez wielu są) jak np. piramidy z ich losami sprzed tysięcy lat
No poracha

No poracha
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości (Abraham Lincoln)
Niezaleznie od tego co moglibyście powiedzieć napisze wam, iż z wielką chęcią z w/w dziewczynką pobawiłbym się w doktora... Tyle, że nie zwykłego, a takiego co ma SS na rękawie... Może by się przekonała (a raczej na pewno) czym było Auschwitz i czy warto sobie robić słitfocie w takim miejscu...
Moja klasa w podstawówce była w Oświęcimiu i też dochodziło do durnych wygłupów pod ścianą śmierci (wiem z opowiadań, nie pojechałem z nimi wtedy), ale teoretycznie i tylko teoretycznie mogę to wytłumaczyć faktycznym brakiem zrozumienia tematu. To było jakieś 15 lat temu i "dzieciństwo" troszkę inaczej wyglądało chocby z racji samej edykacji czy mediów, ale teraz kiedy sprawy "KL" sa coraz częściej nagłaśniane z racji rocznic, kradziezy, polityki światowej itp, takie rzeczynie powinny mieć miejsca.
Moja klasa w podstawówce była w Oświęcimiu i też dochodziło do durnych wygłupów pod ścianą śmierci (wiem z opowiadań, nie pojechałem z nimi wtedy), ale teoretycznie i tylko teoretycznie mogę to wytłumaczyć faktycznym brakiem zrozumienia tematu. To było jakieś 15 lat temu i "dzieciństwo" troszkę inaczej wyglądało chocby z racji samej edykacji czy mediów, ale teraz kiedy sprawy "KL" sa coraz częściej nagłaśniane z racji rocznic, kradziezy, polityki światowej itp, takie rzeczynie powinny mieć miejsca.
-
- Starszy redaktor
To zdjęcie pochodzi z nk i było mocno nagłośnione w prasie i nietylko... Szum medialny wokół sprawy jest moim zdaniem niewspółmierny wobec tego niewątpliwie idiotycznego czynu. Przypuszczam że gdyby 15 lat temu dostępność aparatów i netu była tak powszechna jak dziś, to tego typu incydenty byłyby notowane wcześniej... Większą winę moim zdaniem ponoszą nauczyciele i wychwawcy niż same dzieci - czyt. np to niezbyt mądre nastoletnie dziewczę... - gdzie w tym czasie był opiekun(owie) i przewodnik?
Mephisto zgadzam się. Choć nie ukrywam, że nagłośnienie sytuacji mnie chyba ominęło.
Co do przewodnika czy opiekuna to... może teraz można sobie wolne zwiedzanie czy coś? bez opieki - co było by też niemądre, widząc jaka dziś jest gimnazjalna "młodzież". Pewnie przewodnik jak i grono opiekuńcze nie wpadli by na pomysł, że ktoś coś takiego może zrobić, choć też to nie jest wytłumaczenie.
Co do przewodnika czy opiekuna to... może teraz można sobie wolne zwiedzanie czy coś? bez opieki - co było by też niemądre, widząc jaka dziś jest gimnazjalna "młodzież". Pewnie przewodnik jak i grono opiekuńcze nie wpadli by na pomysł, że ktoś coś takiego może zrobić, choć też to nie jest wytłumaczenie.
Panowie to jest dział "Dowcipasy"
Proponuje na rozładowanie tego niesmacznego zartu takie coś
http://www.youtube.com/watch?v=w2luRC1TKdQ
Szymek znalazł, ale chyba sie wstydził...

Proponuje na rozładowanie tego niesmacznego zartu takie coś

Szymek znalazł, ale chyba sie wstydził...

www.rawelin.org
www.rawelin.org