Fort nr 50a Lasówka
Fort nr 50a Lasówka
Odwiedzałem ostatnio kilka razy fort Lasówka. Już od jakiegoś czasu były tam prowadzone intensywne prace porządkowe, uprzątniete zostało wnętrze i otoczenie fortu. Chciałem dzisiaj zrobić fotki w tym wysprzatanym wnętrzu a tu niespodzianka

Człowiek zniesie wszystko prócz jajka.
.............................................................
www.rawelin.org
www.facebook.com/dariusz.krzysztalowski/
www.rawelin.org
Kandzio, lata temu na terenie Fortu Lasówka znajdowały się Przemysłowe Zakłady Chemii Gospodarczej Barwa, które zostawiły po sobie "troszkę" śmieci i zrujnowały Fort. Pan, którego widać na powyższym filmiku jest w posiadaniu słoika, w którym jest kilka tubek z farbą do włosów (słoik nie ma nic wspólnego z w/w zakładami - tak przypuszczam :)
Na stronie autora filmu kilka razy był opisywany problem pozostawienia przez Zakłady śmieci i odpadów, którymi miasto się odpowiednio nie zajęło - dyskusje na forum, artykuły i wywiady z gazet itp.
Pozwolę sobie podać link do tematu, bo kiedyś komentując jeden z filmików autorstwa w/w Pana, zostałem zbesztany
(choć dalej zostaję przy swoim)
http://www.fortyck.pl/wiesci_prolog.htm
Na stronie autora filmu kilka razy był opisywany problem pozostawienia przez Zakłady śmieci i odpadów, którymi miasto się odpowiednio nie zajęło - dyskusje na forum, artykuły i wywiady z gazet itp.
Pozwolę sobie podać link do tematu, bo kiedyś komentując jeden z filmików autorstwa w/w Pana, zostałem zbesztany

http://www.fortyck.pl/wiesci_prolog.htm
Barwa zostawiła Lasówkę w dobrym stanie z bramami, okiennicami, barierkami na galerii strzeleckiej itp. W ruine fort popadał później 

Człowiek zniesie wszystko prócz jajka.
www.rawelin.org
www.rawelin.org