Fortyfikacje III Rzeszy w rysunkach przestrzennych
Fortyfikacje III Rzeszy w rysunkach przestrzennych
Fortyfikacje III Rzeszy w rysunkach przestrzennych - Robert M. Jurga
Dostałem tą książkę na przedwczesną gwiazdkę . Bardzo ładnie wydana. Duży format A4. Mix obiektów z różnych linii (121 rysunków przestrzennych). Każdy przedstawiony na dwóch stronach. Opis, małe zdjęcie i rysunek przekrojowy na całą stronę.
Zresztą zobaczcie sami jak to wygląda http://carbomedia.website.pl/album/fort ... albumu.pdf
A najfajniejsze jest to, że 668 jest opisany na przykładzie Rudawy. Jest zdjęcie naszego schronu w Młynce z podpisem: "Schron w Rudawie - na stropie widoczne w trakcie konserwacji kołpaki stalowe chroniące maszt anteny radiowej, a na krawędzi schronu, stożek kryjący peryskop." Przyznaję, że dawno tam nie byłem, ale tam chyba nie ma peryskopu, prawda?
Ale tak poza tym to album super. Polecam.
Dostałem tą książkę na przedwczesną gwiazdkę . Bardzo ładnie wydana. Duży format A4. Mix obiektów z różnych linii (121 rysunków przestrzennych). Każdy przedstawiony na dwóch stronach. Opis, małe zdjęcie i rysunek przekrojowy na całą stronę.
Zresztą zobaczcie sami jak to wygląda http://carbomedia.website.pl/album/fort ... albumu.pdf
A najfajniejsze jest to, że 668 jest opisany na przykładzie Rudawy. Jest zdjęcie naszego schronu w Młynce z podpisem: "Schron w Rudawie - na stropie widoczne w trakcie konserwacji kołpaki stalowe chroniące maszt anteny radiowej, a na krawędzi schronu, stożek kryjący peryskop." Przyznaję, że dawno tam nie byłem, ale tam chyba nie ma peryskopu, prawda?
Ale tak poza tym to album super. Polecam.
Niestety, zdjęcie stron będę mógł wrzucić dopiero po świętach, bo książka została we Wrocławiu. Na rysunku jest schron z peryskopem i opisany jako schron łączności 668V. Z ciekawostek to szafa na zagazaowane ubrania w przedsionku.
A co do podpisu to autorem zdjęcia jest Tomasz Snopkiewicz, stad wnioskuję że Jurga nie był w Rudawie i pewnie zinterpretował wylot komina jako peryskop.
Zastanowiła mnie jeszcze jedna rzecz. W opisie linii B1, punkt oporu Rudawa-Zabierzów jest wymieniony wśród biorących udział w walce. Z tego co pamiętam to Ty napisałeś w opracowaniu, że Niemcy się wycofali z pozycji bez walki?
A co do podpisu to autorem zdjęcia jest Tomasz Snopkiewicz, stad wnioskuję że Jurga nie był w Rudawie i pewnie zinterpretował wylot komina jako peryskop.
Zastanowiła mnie jeszcze jedna rzecz. W opisie linii B1, punkt oporu Rudawa-Zabierzów jest wymieniony wśród biorących udział w walce. Z tego co pamiętam to Ty napisałeś w opracowaniu, że Niemcy się wycofali z pozycji bez walki?
Tak, to prawda. Tak też i napisałem, bo jakoś nigdzie nie natrafiłem na historie o walkach. Zresztą samo nazewnictwo jak punkt oporu Rudawa-Zabierzów jest już nieco dziwne. Czekam w takim razie na po świętach chyba, że ktoś inny dysponuje tym wydawnictwem.Gagarin pisze: tego co pamiętam to Ty napisałeś w opracowaniu, że Niemcy się wycofali z pozycji bez walk
Pewnie chwyt marketingowy- Adolf zawsze sie sprzeda
Człowiek zniesie wszystko prócz jajka.
.............................................................
www.rawelin.org
www.facebook.com/dariusz.krzysztalowski/
www.rawelin.org
Eeee Ładna jest.
Patrząc na okładke wszystko jest jasne Jest Adolf -> wiadomo jaki okres, jest schron -> wiadomo o czym, jest przekrojone -> wiadomo jak autor chce nam to pokazać.
Nie nazwałbym tego kiczem, mogło byc lepiej (inny obiekt).
Patrząc na okładke wszystko jest jasne Jest Adolf -> wiadomo jaki okres, jest schron -> wiadomo o czym, jest przekrojone -> wiadomo jak autor chce nam to pokazać.
Nie nazwałbym tego kiczem, mogło byc lepiej (inny obiekt).
www.rawelin.org
www.rawelin.org
Kupiłem - cena 80zł + koszty przesyłki
www.rawelin.org
www.rawelin.org