Typując miejsca do kolejnych wypraw i poszukiwań często używam aplikacji Google Street View.
Przeglądając widoki polskich dróg i ulic czasem można natrafić na niezłe ciekawostki.
Sosnowiec. Szukałam na ścinach śladów ostrzału, będących reliktem po egzekucji z czasów II Wojny Światowej:
Załączniki
Sosnowiec, ulica Towarowa..jpg (296.31 KiB) Przejrzano 53093 razy
Sosnowiec, ulica Towarowa.jpg (307.25 KiB) Przejrzano 53093 razy
"Wszystko, co dzisiaj było dla nas pamiątką, jutro może być zasypane pyłem zapomnienia. Obowiązkiem żyjących jest zebrać te ułomki i okruchy najdroższych pamiątek przeszłości i w pamięci przyszłych pokoleń zapisać."
Radomsko. Lustracja pobocza w poszukiwaniu zaznaczonego na mapie grobu:
Załączniki
Wjazd do Radomska..jpg (230.77 KiB) Przejrzano 53093 razy
Wjazd do Radomska.jpg (225.82 KiB) Przejrzano 53093 razy
"Wszystko, co dzisiaj było dla nas pamiątką, jutro może być zasypane pyłem zapomnienia. Obowiązkiem żyjących jest zebrać te ułomki i okruchy najdroższych pamiątek przeszłości i w pamięci przyszłych pokoleń zapisać."
Tarnów, rynek.jpg (209.63 KiB) Przejrzano 53093 razy
Fort Benedykt.jpg (358.15 KiB) Przejrzano 51926 razy