cześc, na pewno wśród Was sa tacy którzy lubia wyprawy w góry,
ja się chcę w tym roku wybrać - nie jakos expremalnie ale połazić,
szukam sprawdzonego plecaka na jednodniowe wypady i peleryny przeciwdeszczoej, polecicie coś?
wyprawa w góry
Re: wyprawa w góry
Na jednodniowe wyprawy polecamy torbę z Biedronki.
Co prawda ten model już nie jest dostępny, nawet na Allegro nie widzę, ale nowsze też robią robotę.
Co prawda ten model już nie jest dostępny, nawet na Allegro nie widzę, ale nowsze też robią robotę.
no myślałam o czymś innym,
poczekam na inne propozycje ze strony forumowiczów
poczekam na inne propozycje ze strony forumowiczów
Zatem nieco bardziej na serio
Na jednodniowe wypady nie potrzebujesz za dużo:
- W miarę wiesz jaka będzie pogoda - tzn w górach nigdy nie wiadomo - ale tak ogólnie.
- Zabierasz: kurtkę od deszczu, picie, trochę jedzenia, mini apteczkę, NRC, telefon, mapę, kompas i to wszystko.
Zatem plecak ok 20-25 litrów wystarczy.
Mam plecak Alpinizm 22 z Decathlonu od kilku lat (teraz jest już nieco inny model) i jest OK. Po kilku latach widzę że języczki od zamków się odbarwiły od słońca i jedna taśma kompresyjna powoli traci kontakt z plecakiem. Jak na swój wiek to jest super.
Ale najważniejsze to sprawdź czy pasuje Ci na plecy. Dla jednego ten sam model jest super a innego uwiera w kręgosłup.
Na jednodniowe wypady nie potrzebujesz za dużo:
- W miarę wiesz jaka będzie pogoda - tzn w górach nigdy nie wiadomo - ale tak ogólnie.
- Zabierasz: kurtkę od deszczu, picie, trochę jedzenia, mini apteczkę, NRC, telefon, mapę, kompas i to wszystko.
Zatem plecak ok 20-25 litrów wystarczy.
Mam plecak Alpinizm 22 z Decathlonu od kilku lat (teraz jest już nieco inny model) i jest OK. Po kilku latach widzę że języczki od zamków się odbarwiły od słońca i jedna taśma kompresyjna powoli traci kontakt z plecakiem. Jak na swój wiek to jest super.
Ale najważniejsze to sprawdź czy pasuje Ci na plecy. Dla jednego ten sam model jest super a innego uwiera w kręgosłup.
-
- Kontakt:
najważniejsze to mieć dobry humor, fajne towarzystwo do wyprawy no i pogodę ... :)
Gdzie jeździcie w góry? Mi bardzo podoba się w Karpaczu :)
Książki są jak towarzystwo, które sobie człowiek dobiera.
-
Może odgrzewam kotleta ale pare lat już mineło więc są i nowości. Tak, z pewnością wiele osób lubi wyprawy w góry. Co do plecaka na jednodniowe wypady i peleryn przeciwdeszczowych, polecam zajrzeć do sklepu Decathlon. Mają tam szeroki wybór plecaków na jednodniowe wypady oraz peleryn przeciwdeszczowych dla kobiet i mężczyzn. Na Allegro również można znaleźć peleryny przeciwdeszczowe. Pokrowce przeciwdeszczowe i peleryny na plecak można znaleźć w sklepie Naprzelaj.com.plstefanel pisze: ↑2018-05-09, 09:45 cześc, na pewno wśród Was sa tacy którzy lubia wyprawy w góry,
ja się chcę w tym roku wybrać - nie jakos expremalnie ale połazić,
szukam sprawdzonego plecaka na jednodniowe wypady i peleryny przeciwdeszczoej, polecicie coś?
https://www.audytpsychologiczny.pl/jak-odnalezc-siebie/