Funkcjonowanie forum
Funkcjonowanie forum
Nie wiem czy dobry dział, ale mam takie pytanko: czy ktoś jeszcze ma tak, że na to forum trzeba się logować 2 razy, tzn. za pierwszym wbiciem hasła dalej jest się niezalogowanym?
W sumie przyzwyczaiłem się już, ale jestem ciekaw skąd ta anomalia.
W sumie przyzwyczaiłem się już, ale jestem ciekaw skąd ta anomalia.
Pozdrawiam
Przemek "kiler"
Przemek "kiler"
Jak logujesz sie z nowego IP to tak jest.
Człowiek zniesie wszystko prócz jajka.
.............................................................
www.rawelin.org
www.facebook.com/dariusz.krzysztalowski/
www.rawelin.org
Najlepiej zrobisz jak przy każdym logowaniu się będziesz zaznaczał też to małe okienko mówiące o logowaniu za każdym razem. Tak dla bezpieczeństwa, choć też może ono w paru przypadkach nie zadziałać. Taka opcja logowania potrafi być jednak skuteczna.
W fortyfikacyjny temat wlazłem przez przypadek w 1988 roku. A bardziej dogłębnie w 1989 r.
Napisać nowy
Nie ma edycji wlasnych postów, bo byli tacy co jak doszli do siebie to kasowali 

www.rawelin.org
www.rawelin.org
Można się zwrócić do administratora o korekte lub usunięcie.
www.rawelin.org
www.rawelin.org
- szkieletek
- Starszy redaktor
Rozumiem takie stanowisko Administracji, potrafię sobie wyobrazić, do jakich sytuacji mogło wcześniej dochodzić na Forum.
Brak możliwości edytowania postów to poniekąd ogromne utrudnienie dla użytkowników, z drugiej strony jednak wymusza przemyślenie swoich wpisów i pewien ład.
Wielokrotnie zdarzyło mi się coś głupiego palnąć w wątku i - o ile błąd wychwyciłam - zwracałam się z prośbą do Daruli o edycję. I po chwili wszystko było, jak trzeba.

Brak możliwości edytowania postów to poniekąd ogromne utrudnienie dla użytkowników, z drugiej strony jednak wymusza przemyślenie swoich wpisów i pewien ład.
Wielokrotnie zdarzyło mi się coś głupiego palnąć w wątku i - o ile błąd wychwyciłam - zwracałam się z prośbą do Daruli o edycję. I po chwili wszystko było, jak trzeba.

- Załączniki
-
- Moderatorzy.jpg (15.34 KiB) Przejrzano 22090 razy
"Wszystko, co dzisiaj było dla nas pamiątką, jutro może być zasypane pyłem zapomnienia. Obowiązkiem żyjących jest zebrać te ułomki i okruchy najdroższych pamiątek przeszłości i w pamięci przyszłych pokoleń zapisać."
Darula pisze: bo byli tacy co jak doszli do siebie to kasowali
O, matko... pod wpływem tzw. bajkowego nastroju, pewnikiem. Za takie coś lejce można stracić, co dopiero członkostwo forumowe...
Też mnie dziwiło, że nie można sobie podkorygować nieco postu ( składnia, literówki, takie tam...).
OK
Ja nie jestem na tyle szalony, żeby mniemać coś czy też nie mniemać...
Re: Funkcjonowanie forum
Widzę że forum stało się bardziej "otwarte".
Czyli że można bez logowania się obejrzeć posty a dopiero potem się zalogować aby wziąć udział w dyskusji. Jestem jak najbardziej "za" - taka reformą forum. Podajcie tylko jakiś ciekawy hosting zdjęciowy, coby za szybko fotki nie znikały - to jest jedna sprawa.
A po drugie - jaka "pojemność" ma opcja "załącznik"? Detalicznie chodzi mi o wymiary załączanych przez te opcje zdjęć. Oraz czy da rade przez załącznik, wrzucić PDF-a?
Czyli że można bez logowania się obejrzeć posty a dopiero potem się zalogować aby wziąć udział w dyskusji. Jestem jak najbardziej "za" - taka reformą forum. Podajcie tylko jakiś ciekawy hosting zdjęciowy, coby za szybko fotki nie znikały - to jest jedna sprawa.
A po drugie - jaka "pojemność" ma opcja "załącznik"? Detalicznie chodzi mi o wymiary załączanych przez te opcje zdjęć. Oraz czy da rade przez załącznik, wrzucić PDF-a?
W fortyfikacyjny temat wlazłem przez przypadek w 1988 roku. A bardziej dogłębnie w 1989 r.
Tak, takie było założenie zmian. Znacząca część tematów jest dostępna bez logowania, w trybie odczytu. Powinno to ułatwić czytanie postów, zwłaszcza na urządzeniach mobilnych. Notabene forum teraz fajnie wygląda na smartfonach.
Co do hostingu to trudno coś polecić na 100%, ale wydaje się że hostingi darmowo-anonimowe bym odrzucił. Na koncie Googla można dużo przechowywać i udostępniać.
Na dziś limit załączników to 1 MB.
PDF'y są dopuszczone tylko w prywatnych wiadomościach.
I jeszcze jedno: uwolniona jest edycja wiadomości w ciągu kilkunastu minut po jej publikacji. Czyli można poprawić literówki czy dopisać brakujące zdanie.
Co do hostingu to trudno coś polecić na 100%, ale wydaje się że hostingi darmowo-anonimowe bym odrzucił. Na koncie Googla można dużo przechowywać i udostępniać.
Na dziś limit załączników to 1 MB.
PDF'y są dopuszczone tylko w prywatnych wiadomościach.
I jeszcze jedno: uwolniona jest edycja wiadomości w ciągu kilkunastu minut po jej publikacji. Czyli można poprawić literówki czy dopisać brakujące zdanie.
Czy będzie dodana taka linijka informująca o nowych postach? Troszkę brak takiej informacji.