Na szczęście dla mnie powódź objawiła się tylko wydłużonym dojazdem do pracy i nerwowym spoglądaniem na podniesioną Wilgę za oknem (wczoraj juz opadła jakieś 2m), niestety wiele osób miało dużo mniej szczęścia
Ciekawe były też bzdurne plotki, które jacyś debile rozprzestrzeniali wśród ludzi: mój kumpel napisał mi we wtorek, że jedzie nad Wisłę, bo mama jednego z jego kolegów zadzwoniła, że będą wysadzać Most Dębnicki. Nie wiedziałem czy smiać się czy płakać .
Wielka woda w Krakowie
Kilka fotek z Wrocławia i okolic. Zdjęcia ze znakami drogowymi to poldery które zostały zalane w czwartek i piątek, żeby zmniejszyć falę. Biedronka na przeciwko mojej kamienicy została obłożona workami chyba w celach marketingowych od strony rzeki gdzie są drzwi do magazynów już worków nie ma W czwartek ktoś puścił plotkę, że wodociągi wyłączą wodę. Natychmiast w sklepach zrobiły się gigantyczne kolejki i ludzie wykupili całą wodę. Podobno też był chleb na zapisy.
- Załączniki
-
- biedronka.jpg (102.79 KiB) Przejrzano 13261 razy
-
- olawa.jpg (101.08 KiB) Przejrzano 13262 razy
-
- plaza.jpg (100.65 KiB) Przejrzano 13264 razy
-
- odra.jpg (105.39 KiB) Przejrzano 13263 razy
-
- trestno.jpg (148.84 KiB) Przejrzano 13262 razy
-
- wodociagi.jpg (132.21 KiB) Przejrzano 13265 razy
Wczoraj zrobiłam sobie wycieczkę do Przegorzał. Niby woda już opadła, ale widok (z tarasu Schloss Wartenberg ) na rzekę nie był jeszcze zbyt optymistyczny...
- Załączniki
-
- przegorzaÂły3.jpg (60.42 KiB) Przejrzano 13244 razy
-
- przegorzaÂły2.jpg (65.84 KiB) Przejrzano 13244 razy
-
- przegorzaÂły1.jpg (71.66 KiB) Przejrzano 13244 razy